skip to Main Content

“ELKE KRISTAL STAAT VOOR EEN VROUW WERELDWIJD DIE MAG STRALEN”

Opgegroeid binnen een internationale en creatieve omgeving, heb ik van kinds af een voorliefde voor het creëren van schoonheid. In mijn tiener jaren uitte dit zich in mijn streven naar perfectie.

Na het afronden van mijn studie heb ik diverse managementposities in het bedrijfsleven bekleed. Jarenlange werkervaring in de commerciële praktijk deed mij beseffen dat ik mij volledig wilde storten op haar echte passie, creatief bezig zijn met de positie van de vrouw in de Westerse maatschappij. Hiertoe heb ik mij verder ontwikkeld  bij de Heatherley School of Fine Arts en volgde een MBA opleiding in London. Binnen deze opleiding is zelfreflectie meermaals aan bod gekomen.  

Tijdens mijn verblijf in het buitenland merkte ik een gemeenschappelijke kern op in elke vrouw. Ik vind dat veel vrouwen zich bewuster zouden mogen zijn van hun eigen schoonheid, talenten en potentie. 

Door middel van mijn spiegel kunstwerken, probeer ik karaktervolle rolmodellen van de 21ste eeuw, op een krachtige manier weer te geven en te vereeuwigen. Ik ben mijn carrière als kunstenares gestart door het maken van innovatieve, reflecterende vrouwenlichamen van aluminium papier en acryl. Deze collecties, waarin de focus heeft gelegen op het vrouwelijk lichaam, zijn tentoongesteld in Amsterdam en Antwerpen.

 

“WHERE THERE IS NO STRUGGLE THERE IS NO STRENGTH” REFLECTION OF WISDOM, OPRAH

Haar laatste collectie: Happy Reflection Portraits  is van 17 inspirerende, internationale vrouwelijke rolmodellen.

Mijn spiegelkunst collectie is verdeeld in 4 onderdelen:

Black Girl Magic: bestaande uit Beyoncé, Oprah Winfrey, Michelle Obama and sculpture Shine.
She Persisted: bestaande uit: Koningin Maxima, Angelina Jolie, Hillary Clinton, Sheryl Sandberg, Angela Merkel, Sonia Gandhi, Queen Noor.
Fun Fearless Females: bestaande uit: Julia Roberts, Kate Moss and Madonna.
Dutch- made Beauties: bestaande uit: Linda de Mol and Prinses Beatrix.

Het thema van mijn werk is zelf- reflectie. Door jezelf te zien door de ogen van de ander, die als een spiegel fungeert, kun je je eigen gedachten op een positieve manier beïnvloeden, ook wel je zelfbeeld genoemd. Het hebben van een positief zelfbeeld, creëert meer geluk en succes in je leven. Elke reflectie in mijn spiegel kunstwerken, geeft een andere ervaring.

DE SPIEGEL KUNSTWERKEN VAN VROUWELIJKE ROL MODELLEN GEVEN ONS MOED EN KRACHT

TECHNIEK

De composities van mijn spiegel portretten zijn innovatief, licht en scherp contrasterende kleursoorten krachtig op hoog reflecterend, duurzaam materiaal geportretteerd. Het kunstwerk is opgebouwd uit 40 lagen verf, handgemaakte juwelen van origineel Swarovski kristallen en handgemaakte kleding.  Mijn methode is erg intensief, één werk neemt gemakkelijk tussen de 400 en 450 uur in beslag om te creëren.

MASTERPIECE

Later vervaardigde ik mijn masterpiece het beeld “Shine”, een vrouwenlichaam belegd met 57.000 kristallen. De Swarovski kristallen variëren tussen de 1 en 2 mm, en heb ik zelf met een pincet ingelegd. Het beeld heeft ook een kristallen sleutel, welke staat voor de sleutel tot ons lichaam. “Shine” is statement naar elke vrouw, dat wij ons lichaam moeten accepteren, wat wij hebben meegekregen. Elke kristal staat voor een vrouw wereldwijd die mag stralen.

Zij heeft geëxposeerd  in Antwerp, Amsterdam en London. Carola’s werk was te zien o.a. bij RTL Boulevard, Blauw Bloed, AD, VROUW en geïnterviewd voor UN Women. Ik wil vrouwen uitnodigen om anders naar zich zelf en naar hun leven te kijken. Mijn spiegel kunstwerken van vrouwelijke rolmodellen geven je inspiratie, moed en kracht.

Back To Top

Subscribe To Happiness

 

Don't miss out on your Happiness! Receive the latest news updates, events and videos!

You have Successfully Subscribed!